keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Treenin taikaa

Treenin taikaa on monenlaista ja mikä parasta, täysin samoja tunteita ei saa mistään muualta. Samoja endorfiinejä, samaa treenin jälkeistä hyvää oloa - sitä ei voi verrata mihinkään. Toki endorfiineja ja hyvää oloa saa paljon muustakin, mutta itse en ole samoja tunteita kokenut missään muussa tilanteessa. 

Juoksulenkillä tulee joskus harvoin niitä flow-tiloja, jolloin tuntuu siltä, että voisi juosta maailman ääriin asti. Mitään paikkaa ei kolota, kilometrit juoksevat ja juoksu kulkee kuin leikiten. Musiikki pauhaa korvissa ja tuntuu kuin liitäisi eteenpäin. Tätä ystäväämme kutsutaan myös Runner's high:ksi. 

Tanssitunneilla tai haastavimmilla liikkuvilla tunneilla rakastan sitä tunnetta, kun ei tarvitse miettiä muuta kuin itse liikettä. Tuolloin arjen huolet eivät pääse tunkeutumaan mieleen samalla tavoin, kuin kävisi esimerkiksi punttisalilla huhkiessa. Treeni ei myöskään tunnu raskaalta, koska en ajattele sitä treeeninä. Kuitenkin tunnin jälkeen huomaa polttaneensa tusinoittain kaloreita: esimerkiksi 55 minuutin BodyJam tunnilla kulutan useimmiten lähes 800 kaloria!

Sitten ovat ne treenit, joissa luulee kuolevansa. Tuntuu, ettei millään vain jaksa, mutta on jaksettava ja puskettava läpi lopulta ylittäen ja usein myös yllättäen itsensä totaalisesti. Mikä endorfiiniryöppy sellaisista treeneistä tuleekaan! 

Lopuksi minun täytyy mainita keho & mieli -tunnit ja niiden taika. Itse löydän sen useimmiten BodyBalance-tunneilta. Menen sinne huoltamaan selkääni ja hermojani, ja tulen salista täysin uutena ihmisenä pois. Tunnin jälkeen olen raukea ja levollinen ja koko elimistöni (nivelet ja lihakset mukaan lukien) huomattavasti vetreemmät. Sekä keho että mieli siis kiittävät! Olen myös muutaman kerran tirauttanut rentoutuksessa Balancen lopuksi. Jokin siinä saa päästämään kaiken irti, jolloin pitkienkin aikojen turhautuminen ja stressitilat purkautuvat itkuna...

Mökillä on ollut todella laiska päivä tänään. Yöstä päivään satoi ja ukkosti. Tessa parka pelkäsi ja läähätti niin, että melkein puraisi oman kielensä peloissaan pois. Vekki siihen tuli ja verta löytyi ympäriinsä. Olen lueskellut kaksi kirjaa loppuun ja shoppaillut Fitness Planetin ranskalaisilla sivuilla alennusmyynneissä treenivaatteita. Olen aiemminkin tilannut sieltä ja ollut tyytyväinen. Etenkin Les Millsin omia vaatteita saa sitä kautta helposti, eikä niitä tarvitse tilata Uudesta-Seelannista tai Australiasta asti. Ainoa mikä nettikaupoissa aina epäilyttää ovat vaatteiden koot ja mallit - niitähän kun ei voi sovittaa. Täytyy siis vaan ristiä sormet ja toivoa, että ne sopii! Treenivaatteiden kanssa on vielä melko tarkkaa, että istuvuus ja koko ovat sopivia... Lusmupäivä siis täällä, hiukan rullailin rullalla sisällä ja tehtiin Balancea pihalla, kun sää kirkastui ja sen päälle käytiin saunassa. Huomenna tänne saapuu vähän lisää elämää, kun serkkuni saapuu tyttärensä kanssa. Onneksi Tiuku saa serkun tytöstä kepinheittäjän, koska täällä ollaan jo kovin kyllästyneitä kepin heittelyyn. Tiukuhan ei luovuta. Keppejä on siis lentänyt takkaan moneen otteeseen, vaikka jostain se Tiuku kaivaa aina uuden tilalle!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti