keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

65-vuotiaana...


On ehkä hiukan hankalaa ajatella melko pitkälle tulevaisuuteen, sillä ei voi tietää millä tavalla tämä maailma muuttuu, minkälaisia treenimuotoja ja urheilulajeja keksitään ja kuinka pitkän aikaa itsekään täällä elää. Toisaalta olisi hyvä ajatella aina päivä kerrallaan eikä manailla turhia. Carpe diem.

No, 65-vuotiaana olen todennäköisesti vieläkin työelämässä nousevan eläkeiän takia. Minkälaisista treenimuodoista sitä silloin sitten pitääkään? Minulla on edelleen haaveena juosta maratoneja joskus, kun saisin selkäni kuntoon, joten minusta olisi mahtavaa olla vielä maratonkunnossa tuossa iässä. Monesti ihailen myöskin kuntosalilla niitä keski-ikäisiä ja vanhuksia, jotka ovat melkoisessa tikissä iästään huolimatta. Minullakin on tunneillani vakiokävijöinä eläkeläisiä ja moni heistä vaikuttaa olevan paljon paremmassa kunnossa kuin minä itse!

En haluaisi koskaan menettää luistelutaitoa, joten olisihan se hienoa osata joitakin vanhoja temppuja ja käydä silloin tällöin jäillä verestämässä vanhoja muistoja sekä fiilistelemässä liu'un mukana tuomaa hyvää oloa. En myöskään haluaisi unohtaa tanssia kokonaan, haluan nähdä itseni tanssivana vanhuksena. Ellen nyt pahasti höpsähdä, niin Zumba-mummoa musta ei siltikään tule saamaan millään! Kaipaan ehdottomasti hankalampia kuvioita! Miettikäähän muuten kuinka huikeessa kunnossa Aira Samulin on vielä 88-vuoden (!!!) iässä: edelleen tanssittaa ihmisiä eikä vanheneminen näy missään. Käsittämätöntä. Tässä Airan vinkit pitkään ja liikkuvaan elämään tiivistettynä: nuku, älä polta, älä juopottele, katso mitä syöt ja tanssi! Kuulostaa helpolta ja yksinkertaiselta.

Uskoisin myös pitäväni vanhempana kovasti vielä kävelylenkeistä luonnossa ja haluaisin käyttää paljon aikaani matkusteluun sekä mahdollisesti eri maissa liikkumiseen, esimerkiksi samoilemiseen. 65-vuotiaana pidän varmasti edelleen Keho & mieli -tunneista, ja toivottavasti olen tajunnut pitää itsestäni tarpeeksi huolta, jotta liikkuvuus on hyvä. Aika varmasti näyttää mitä tapahtuu, mutta pääasia olisi se, että haluaisin olla elinvoimainen ja liikuntakykyinen. Erityisen tärkeää on, että liikun minulle mieluisilla ja tärkeillä tavalla.

Lopuksi vielä pistetään Aira näyttämään miltä tanssiminen näytti 1,5 vuotta sitten. Aikamoiset movesit sanoisin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti