torstai 4. kesäkuuta 2015

En tykkää.

Onko tää teidän mielestä kivan näköstä? (kuvan lähde)
Useimmiten jonkin asian ymmärtämättömyys ja ennakkoluulot ovat tietämättömyyden seurausta. Näin uskoisin olevan myös esimerkiksi seksuaalivähemmistöihin tai maahanmuuttajiin suhtautumisen kannalta. Uskoisin siksi, että isommissa kaupungeissa ollaan suvaitsevaisempia, koska täällä kansa on heterogeenisempää. Toki myös koulutuksella on tutkittu olevan osansa suvaitsevaisuudessa.

Fitnesskilpailut on aiheena paljon kiistelty ja monesti keskustelut siitä käyvät melko aggressiivisiksi. Minun täytyy kuitenkin sanoa, että fitness on lajina sellainen, jota minä en ymmärrä ollenkaan. Kuten sanoinkin, voi olla kyse siitä, että en tiedä lajista läheskään tarpeeksi.

Kunnioitan fitnesskilpailijoissa sitä kurinalaisuutta ja kovaa työntekoa, joilla he saavat vartalonsa aikaiseksi. En missään nimessä halua vähätellä sitä työmäärää, uurastusta ja aikaa, jota kilpailijat itseensä käyttävät. Mutta siihen oikeastaan loppuukin ymmärrykseni.

En ymmärrä sitä kuinka kroppa halutaan viedä niin äärirajoille, että seisominen lavalla tuntuu liian raskaalta. Ruokavalio vedetään todella yksipuoliseksi. Jos ootte kattoneet Fitnesspäiväkirjat-sarjaa, niin tiedätte, että siinä Mari Valosaari vetää oikeastaan ainoastaan kananmunan valkuaista, riisikakkua ja kalkkunaleikettä. Ei voi MILLÄÄN TAVALLA olla hyvä terveydelle, sen verran yksipuolista. Osa näistä kaapeista käyttää myös vaarallisia dopingaineita, jotka voivat aiheuttaa jopa kuoleman silmänräpäyksessä.

Myöskin treenaaminen vaikuttaa hyvin yksipuoliselta. Lähinnä kuntosalitreeniä - on jalkapäivää ja habapäivää ynnä muuta. Sen lisäksi on aamuaerobisia (joiden nimeen en vanno yhtään) sekä poseeraustreenejä.

En myöskään arvosta lajin ulkonäköpainotteisuutta. Lavalla keikistellään mitä pienimmissä strassistringeissä pyllistellen ja tekoripset viuhuen. Silikonirinnat ovat varmasti enemmän sääntö kuin poikkeus ja tekokynnet ovat monien senttien pituiset. Lopuksi vielä suihkutetaan tekorusketus, jotta lihakset näkyy paremmin. Tältä se ainakin ulospäin näyttää. Kertokaahan, jos tiedätte asiasta enemmän, sillä minusta olisi mielenkiintoista kuulla miksi niin monet tätä lajia harrastavat!

Arvostan liikunnassa ja urheilussa luonnollisuutta ja monipuolisuutta. Lajin arvojen täytyy olla terveitä ja ravintotottumusten ravintosuositusten mukaisia. Myönnän, että monissa urheilulajeissakin (myös taitoluistelussa) mennään näiden kanssa hiukan yli laidan esimerkiksi loukkaantumisten kautta ja näissäkin lajeissa on paljon kehitettävää vielä. Mutta eikö se niin mene, että urheilija ei tervettä päivää näe? Sekin aika sairas ajatus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti