maanantai 22. kesäkuuta 2015

Treenin jälkeen


Eilen tuli puuhattua täällä mökillä yhtä sun toista, joten jäi päivittämättä eilisen julkaisu. Eilen aiheena oli haasteen mukaisesti kirjoittaa "treenin jälkeen" -julkaisu. Treenin jälkeen olen yrittänyt nyt ottaa tavaksi tehdä vielä kunnollisen loppuverryttelyn crosstrainerilla tai juoksumatolla. Etenkin ryhmäliikuntatuntien alku- ja loppuverryttelyt ovat mitättömiä (aika on totta kai rajallinen), joten yhden sun toisenkin on syytä vielä mennä tunnin jälkeen jäähdyttelemään. Jäähdyttelyn jälkeen käyn usein vatsa- ja selkälihaksia läpi sekä teen syviä lihaksia ja fysioterapeuttini antamia liikkeitä. Valitettavasti tämä ei aina toteudu, mutta yritän kovasti petrata ja kannustaa asiakkaitakin siihen, että tunnilta ei lähdettäisi suoraan suihkuun tai saunaan. Oikeanlainen loppuveryttely pienentää loukkaantumisen riskiä ja nopeuttaa palautumista!

Salilta jatkan suoraan kotiin. En mene salilla suihkuun, vaan jätän sen kotiin. Yritän syödä jotakin mahdollisimman nopeasti treenin jälkeen, mutta valitettavasti useimmiten menee pitkän aikaan ennen kuin saan jotain suuhuni. Puhutaan "maagisesta" metabolisesta ikkunasta, joka sulkeutuu 45-60 minuuttia treenin jälkeen. Tarkoittaa siis sitä aikaikkunaa, jolloin ravintoaineet imeytyvät parhaiten eli keho pystyy parhaiten hyödyntämää niitä.

Iltaisin rullailen useimmiten lihaksia foam rollerilla sekä avaan selkää. Useimmiten se rusahtelee mukavasti rollerin avulla auki ja saan nikamien väliin enemmän tilaa. Pyrin myös venyttelemään pidemmin illalla. Muistakaahan, että heti raskaan treenin jälkeen ei sitten venytellä pitkästi!

Lyhyesti siis treenin jälkeen tee kunnollinen loppujäähdyttely ja lyhyet venyttelyt, ruokaa ja nestettä napaan sekä myöhemmin pidemmät venyt. Ei sen kummallisempaa! 

Tässä mökkifiilistelyksi vielä eilisiä kuvia. Eilen tuli ajettua nurmikkoa (Katja ajoi, kunnes bensa loppu;, harvennettua heinikkoa, joka on elänyt omaa elämäänsä; kokkailtua ja syötyä ulkona kesäkeittiössä; luettua viinin kera; saunottua ja uitua viileässä järvessä sekä ihasteltua keskiyön valoisuutta. Eilen oli muuten kaikista lyhin yö, alimmat kuvat on otettu kello 00:43. Kyllä tätä tulee talven pimeydessä ikävä! Tästä lähtien päivät taas lyhenevät...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti