sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Siksi kirjoitan...


Miksi kirjoitan?

Syitä on varmasti monia, mutta ensinnäkin kirjoitan, koska kirjoittaminen on mielestäni mukavaa ja jollain tavalla terapeuttista. Olen pienestä asti pitänyt kirjoittamisesta. Jo ala-asteella kirjoitin helposti yhdellä tarinalla koko ainekirjoitusvihkoni täyteen. Joskus jopa ajattelin, että tulevaisuudessa minusta tulisi kirjailija.

Jollain tavalla veikkaan, että lingvistipuoleni nousee minussa esiin ja se on osasyy siihen miksi tykkään kirjoittaa. Olen toki tottunut kirjoittamaan enemmän vieraalla kielellä - pääosin englannilla - ja siksi olenkin huomannut, että suomeni on ruvennut rapistumaan. Sekin on ehkä yksi syy miksi haluan kirjoittaa - jotta saisin taas aktivoitua suomen kieltä. Koulujen jälkeen on tullut harmillisen vähän kirjoitettua suomeksi. Yliopistossakin kirjoitin pääosin englanniksi ja ruotsiksi, ainoastaan hyvin harvat kurssit olivat suomeksi.

Minusta on myös mukavaa keskustella asioista samanmielisten kanssa (eli siis rohkeasti vaan kommenttia) sekä jakaa vinkkejä ja tietoa, jos siitä vain jollekin on apua. Lisäksi luen miellelläni toisten samanmielisten (ja ehkä vähän erimielistenkin) blogeja ja haen niistä inspiraatiota, motivaatiota, vinkkejä ja ideoita. En väitä olevani mikään ekspertti oikeastaan missään asiassa ja opin miellelläni aina lisää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti