lauantai 4. huhtikuuta 2015

Lunssaa, luontoa ja leffaa

Pomon piristävät terveiset työpöydällä ennen lomaa.

Hei vaan kaikki ja hyvää pääsiäistä! Täällä pääsiäistä on odotettu kuin kuuta nousevaa, jotta saisi pienen hengähdystauon töistä. Ainoa vaan, että hengähdystauko tuli etuajassa, kun keho ilmoitti ettei jaksa enää ja jouduin flunssan ja kuumeen takia jäämään pariksi päiväksi kotiin jo alkuviikosta. Sunnuntaina vedin aamulla spinningiä vielä Satsilla, jonka jälkeen nousi sitten lämpöä ja olo muuttui kipeämmäksi. Olo oli jo ennen spinningiäkin melko heikko, mutta en ajatellut sen olevan mitään ihmeempää. Kurkku on ollut muutenkin käheänä pidemmän aikaa - luultavasti katupölyn takia.

Kipeänä sohvalla teekupponen kädessä taitoluistelun MM-kisoja katsellen (mikä lauseenvastike by the way!)

En siis osannut ajatella, että tulen kipeäksi, joten spinningin peruminen viime hetkellä ei tullut kuuloonkaan, koska sijaisia on niin vaikea saada. Spinussa huomasin kuitenkin kuinka syke nousi korkeammalle kuin yleensä, joten yritin ottaa vähän iisimmin. Sitten kun jälkeenpäin nousi kuume ja alkoi räkätauti, mua alkoi huolestuttamaan, että enhän vaan ole hankkinut ittelleni mitään sydänlihastulehdusta vetämällä tuntia kipeenä. Huoli kasvoi, kun sittemmin musta on tuntunut, että sydän tykyttää rinnassa tavallista kovempaa, välillä vihloo ja rintaa kiristää niin, että on vaikeeta hengittää. Torstaina kävin sitten päivätyön jälkeen työterveydessä hakemassa lääkärintodistuksen, koska en pystynyt vetämään Bodypumpia. Samalla sitten kyselin lääkäriltä, ettei vaan sydämelle ole voinut käydä mitään. Lääkäri pisti mut siksi verikokeisiin ja EKG:n. Niissä ei kuitenkaan onneksi näkynyt mitään, joten se kertoi mulle, että nää oireet on aivan normaaleja virusperäsessä flunssassa. Sanoi kuitenkin, että jos tulehdus on alkuvaiheessa, se ei vielä näy. Kehotti mua seuraamaan tilannetta ja tulemaan päivystykseen, jos hengitysvaikeudet ja tykytykset pahenee...

Aloteltiin Kaikki paketissa -poikien kanssa pääsiäinen jo hiukan etuajassa. Tässä poikien tekemää Kinder-kakkua.
Hyvää oli, vaikkei ihan Kinderiltä maistunutkaan. :)
No, ma-ti olin siis poissa päivätöistä ja lepäilin vaan kotosalla + maanantain ja torstain tunnit jouduin perumaan Satsilla. Harmitti etenkin maanantai, kun olin vielä sunnuntaina mainostanut asiakkaille, että "jee jee, huomenna sitten mun kanssa uutta spinning-ohjelmaa". Päivätöissäkin olin aiemmin "kehuskellut", että "ei, enhän mä nyt kipeäksi tule, harvoin nykyään sairastan mitään". Niin se pilkka osuu omaan nilkkaan. Toisaalta oon miettinyt, että tää voi olla myös pitkäaikasen stressin purkautumista.

Kyllä on taas jälleen kerran tullut ihmeteltyä sitä kuinka ihmeellinen ihmisen elimistö on. Kuinka yksi pieni flunssa (eikä edes kova kuume) vetää niin maahan. On ollu ihan tuskallista kävellä portaat ylös kolmanteen kerrokseen, kävellä koirien kanssa lenkillä. Välillä pelkkä hengittäminen paikallaan tekee pahaa. Tuntuu, että ei saa vedettyä henkeä ollenkaan syvään.


Katja ja Tepa kattelee kalliolta alas.
Uutelan pysäyttävät ja rauhottavat maisemat

Tänään sitten käytiin koirien kanssa hiukan pidemmällä lenkillä tossa Uutelassa. Metsään on niin mahtava mennä, koirat saa olla vapaana ja itse saa liikuttua hiukan vapaammin. Sen sijaan, että kävelee polkuja pitkin, kehotan välillä kokeilemaan kävelyä hankalempia reittejä: rämeikköjä, kukkuloita ja kallioita, puunrunkojen ali ja yli. Haastaa kroppaa ihan eri tavalla, kuin pelkkä yksipuolinen kävely. Ainoa vaan, että kallioilla saa olla varovainen etenkin märillä keleillä.

Luonnossa on myös mulle helpompi rentoutua. Oltiin tänään katsomassa leffassa Still Alice -elokuva (itkuleffa Alzheimerin taudista, suosittelen) ja sitä ennen mainoksissa tuli Vihreiden vaalimainos, jossa Pekka Haavisto sano, että "monille metsä on jopa kirkko - ajatellaan, että siitä saa henkistä voimaa". En edes ajatellut tota lausetta sen kummemmin, kunnes Katja otti sen puheeksi leffan jälkeen. Ja se pitää niin paikkansa, ainakin mun kohdalla. Kirkkoa en ymmärrä yhtään, mutta luontoa osaan arvostaa ja se antaa voimia.


Vihreiden vaalivideo. Fiksuja ajatuksia sanon minä, vaikken sen enempää halua politiikkaa mainostaakaan. Äänestäkäähän ihmiset kuitenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti