maanantai 22. syyskuuta 2014

Team Rynkeby - polkien Pariisiin!


Tänään on taas kirjoiteltu gradua, tehty sekä koulu- että työhommia ja oltu töissä vanhempainillassa. Nytkin pitäisi olla menossa nukkumaan, mutta tulin tänne vielä nopsasti kirjoittamaan asiasta, josta on pidempään jo pitänyt kirjoittaa, nimittäin Rynkebyn pyöräilytiimeistä. Rynkebyn pyöräilytiimit siis pyöräilevät eri maista Pariisiin kesäisin, ja keräävät samalla rahaa syöpää sairastaville lapsille sekä heidän perheilleen. Suomessa tiimejä on kolme: yksi Helsingissä, yksi Espoossa ja yksi Tampereella. 

Tiimit harjoittelevat paljon ennen varsinaiseen matkaan lähtöä, ja ennen matkaa tuleekin olla poljettuna 2500 km. Kuulin ensimmäisen kerran tästä Rynkebystä Huomenta Suomi -ohjelmasta, ja sittemmin spinning-tunnilla asiakkaani ilmoitti päässeensä tiimiin mukaan. Pohdin tuossa syyskuun alussa itsekin hakevani mukaan, kun haku oli vielä auki, mutta pohdin, ettei minulla tällä kertaa valitettavasti ole siihen varaa. Osallistuminen maksaa vuodesta riippuen noin 2000 euroa, johon siis sisältyy laadukas pyörä, pyöräilyvaatteet, ruoka ja majoitus. Lisäksi pitäisi vielä itse olla varaa kustantaa matkat Pariisista takaisin sekä mahdolliset ylimääräiset yöpymiset. Ei siis minulla riitä rahkeet tällä kertaa, mutta jonakin kesänä haluaisin ehdottomasti olla mukana.

Mikä olisikaan parempaa, kun liikkumalla kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen, nauttia liikunnallisten ihmisten seurasta, matkustaa ja nähdä Eurooppaa samanaikaisesti! :) Harmittaa, etten tällä kertaa pystynyt hakemaan mukaan, mutta toivottavasti mun aika koittaa vielä. Tiimit eivät siis hae pelkästään huippu-urheilijoita ja kokeneita pyöräilijöitä, vaan myös aloittelijoita pyöräilyn saralla. Tärkeintä on saada tiimit eri alojen ihmisiä sekä eri ikäisiä miehiä ja naisia, jotka ovat kiinnostuneita hyväntekeväisyydestä ja pyöräilystä! Sitä paitsi, olen pitkään miettinyt, että olisi mukava saada uusi pyörä tuon vanhan ja kärsineen perus Helkaman tilalle. Osallistujat saavat siis pitää pyörät matkan jälkeen. En ole ikinä ollut mikään pyöräilyintoilija, mutta olen aina tykännyt ulkona pyöräilystä ja pikkuhiljaa on spinningkin ruvennut ohjaamisen kautta maistumaan. Viime vuonna tiimit keräsivät yhteensä yli 3 miljoonaa euroa, huikea summa! Ja summa kasvaa vain vuosi vuodelta, kun tiimejäkin tulee lisää.

Valitettavasti ensi kesän Team Rynkeby -joukkoeet on jo valittu, mutta hakekaahan ihmeessä jonakin vuonna mukaan mikäli kiinnostaa! Tässä vielä tuo Huomenta Suomen jakso, josta alunperin sain innostuksen tähän (tullut jo aikoja sitten telkusta).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti